Pozdravni govor

Cijenjene kolege, dragi prijatelji Splitskog kardiološkog đira,

uz neizmjernu zahvalnost za potporu prethodnih i ove Vas godine pozivam da sudjelovanjem podržite održavanje ovog tradicionalnog stručno-znanstvenog skupa, jedinog kardiološkog događanja na prostorima Dalmacije. Zahvaljujući Vašoj potpori Splitski đir je prepoznat u našoj i izvan naše regije.

I ovogodišnji Splitski kardiološki đir je prvenstveno namijenjen liječnicima obiteljske medicine i internistima različitih usmjerenja: kardiolozima, dijabetolozima, nefrolozima. Ipak, vjerujem da su, kao i ranijih godina, teme skupa zanimljive i stručnjacima drugih medicinskih usmjerenja: kardijalnim i vaskularnim kirurzima, fizijatrima, neurolozima, medicinskim biokemičarima, nutricionistima i ljekarnicima.

Temeljem dosadašnjih iskustava i dobre prihvaćenosti Splitskog kardiološkog đira i ove godine očekujemo više od 200 sudionika. Dakako, zbog pandemije koronavirusa moguće je da ćemo skup održati u hibridnom obliku – fizički i virtualno putem elektroničke platforme.

Na ovogodišnjem Splitskom kardiološkom điru raspravljat ćemo o metaboličkim poremećajima. Pokušat ćemo odgovoriti na pitanje možemo li spriječiti neželjene ishode povezane s ovim, u općoj populaciji vrlo raširenim, entitetima? Raspravljat ćemo o učincima debljine, metaboličkog sindroma i šećerne bolesti tipa 2 u nastajanju oštećenja srca, krvnih žila, jetre i bubrega. U središtu razmatranja bit će nam nefarmakološke i farmakološke mjere s osobitim naglaskom na lijekove s protektivnim učincima.

Ukoliko pandemija koronavirusa dozvoli, skup će se održati u jednoj od najatraktivnijih splitskih destinacija, Hotelu Radisson Blu u kojem je sudionicima izvan naše regije omogućen smještaj po uvjetima značajno povoljnijim od tržišnih.

U vjeri da smo proteklih godina opravdali Vaše povjerenje, otvoreni za savjete i nove ideje, pozivamo Vas, pridružite nam se na
PETOM SPLITSKOM KARDIOLOŠKOM ĐIRU naziva ABECEDA KARDIOMETABOLIČKIH POREMEĆAJA : SPRIJEČIMO NEŽELJENE ISHODE!

Zdravi i veseli bili!


prof. dr. sc. Damir Fabijanić

STRUČNI ORGANIZATOR
Splitski kardiološki đir
Zvonimirova 75
21000 Split
e-mail: splitskikardioloskidir@gmail.com

TEHNIČKI I FINANCIJSKI ORGANIZATOR
Spektar Putovanja d.o.o.
Strossmayerov trg 8
10000 Zagreb
Tel. +385 1 4862 600
Fax +385 1 4862 622
e-mail: stjepan.zovko@spektar-holidays.hr